Αυτός ο οδηγός αφορά όλους τους κατόχους Semi Dedicated Hosting πακέτων αλλά και όλους όσους έχουν άλλα Hosting πακέτα (Web, Reseller και VPS) και έχουν αγοράσει ως πρόσθετο την υπηρεσία Incoming Email Protection.


Όλα τα Semi Dedicated Hosting πακέτα της Konet έχουν ενσωματωμένη προστασία Incoming και Outgoing Email Protection από την Spam Experts. Τα Web Hosting, Reseller Hosting και VPS Hosting πακέτα δεν περιέχουν εξ αρχής κάποια υπηρεσία της SpamExperts, όμως οι διαχειριστές τους μπορούν να τις προμηθευτούν είτε μέσω αιτήματός τους είτε μέσα από την ιστοσελίδα μας konet.gr.


Train Spam – Εκπαίδευση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας


Έστω ότι λάβατε ένα Email το οποίο το φίλτρο εισερχόμενης αλληλογραφίας έπρεπε να έχει κατακρατήσει ως Spam. Ο αλγόριθμος του φίλτρου έκανε προφανώς λάθος εκτίμηση για το περιεχόμενο του Email. Προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάποιο παρόμοιο συμβάν, η SpamExperts σας δίνει την δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον αλγόριθμό της ώστε να γνωρίζει ποια Email θεωρείτε Spam (ανεπιθύμητα) και δεν επιθυμείτε να φτάνουν στο Mailbox σας. Ας δούμε βήμα-βήμα πως μπορείτε να εκπαιδεύσετε το φίλτρο εισερχόμενης αλληλογραφίας.


1. Συνδεθείτε στο Control Panel της SpamExperts


Συνδεθείτε στο cPanel λογαριασμό και κατευθυνθείτε στην ομάδα των Emails. Κάντε κλικ στο κουμπί “Professional Spam Filter”.

Συνδεθείτε στο Control Panel της SpamExperts


2. Κάντε κλικ στο κουμπί “Train Spam”.


Μόλις συνδεθείτε στο Control Panel της SpamExperts, βρείτε στην αριστερή στήλη την ομάδα “General”. Κάντε κλικ στο κουμπί “Train Spam”. Από εκεί θα μπορέσετε να εκπαιδεύσετε τον αλγόριθμο της SpamExperts να μπλοκάρει στο μέλλον το Email που θα του υποδείξετε αλλά και κάθε παρόμοιο.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Train Spam”.


3. Επιλέξτε το αρχείο με το οποίο θέλετε να εκπαιδεύσετε τον αλγόριθμο.


Υπάρχουν 2 τρόποι για να επιλέξετε το αρχείο που θα εκπαιδεύσει τον αλγόριθμο.


α) Ο πρώτος τρόπος είναι μέσω Drag and Drop του Spam. Αφού εντοπίσετε στο Webmail, το Outlook, το Thunderbird (ή όποιο άλλο Email Client διαθέτετε) το ανεπιθύμητο Email, κάντε κλικ σε αυτό και σύρτε το μέχρι το σημείο που υποδεικνύεται από το Control Panel της SpamExperts.


β) Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω του ανεβάσματος του ανεπιθύμητου Email. Αφού κατεβάσετε τοπικά στον υπολογιστή σας ανεπιθύμητο Email σε .eml ή .msg format, μπορείτε να το ανεβάσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί “Browse”, επιλέγοντάς ‘το από τον υπολογιστή σας και κάνοντας κλικ στο κουμπί “Upload”.

Επιλέξτε το αρχείο με το οποίο θέλετε να εκπαιδεύσετε τον αλγόριθμο


Μόλις ανεβάσετε το ανεπιθύμητο Email θα πρέπει να δείτε μία πράσινη ένδειξη η οποία θα επιβεβαιώνει το επιτυχές ανέβασμα του αρχείου. Ο αλγόριθμος της SpamExperts θα είναι εφεξής εκπαιδευμένος να αναγνωρίζει και να κατακρατεί παρόμοια Spam.


Σημείωση:
Οι νέοι λογαριασμοί ενδέχεται να χρειαστούν να επαναλάβουν την παραπάνω διαδικασία παραπάνω από 1 φορές μέχρις ώτου ο αλγόριθμος να μάθει να αναγνωρίζει σωστά τα Spam.

Ήταν χρήσιμη η απάντηση; 2 Χρήστες το βρήκαν χρήσιμο (2 Ψήφοι)