Τι είναι το POP3 πρωτόκολλο;


Το POP3 είναι ένα πρωτόκολλο για την επικοινωνία με το διακομιστή του email σας. Παρέχει απλό download και delete (κατέβασμα αρχείων και διαγραφή).


Εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν POP3 μπορούν να συνδεθούν, να ανακτήσουν όλα τα μηνύματα, να τα αποθηκεύσουν στον υπολογιστή σας ως νέα μηνύματα, να τα διαγράψουν από το διακομιστή και στη συνέχεια να αποσυνδεθούν.


Ο POP3 λογαριασμός παρέχει μια καλύτερη μέθοδο για πρόσβαση στο email σας από έναν υπολογιστή ή συσκευή, κρατώντας τα email σας αποθηκευμένα στον υπολογιστή ή στη συσκευή σας, χωρίς να καταλαμβάνουν χώρο αποθήκευσης από τον email λογαριασμό στο Server.


Τι είναι το IMAP πρωτόκολλο;


Σε αντίθεση με το POP3, το πρωτόκολλο IMAP προσφέρει αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ του διακομιστή email σας και τις εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.


Αυτό σημαίνει ότι οι ενέργειες που εκτελούνται από τη μία πλευρά της σύνδεσης ( π.χ. μετακίνηση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα φάκελο μέσω του SmartPhone σας) θα εμφανιστούν αμέσως και αυτομάτως σε όλες τις άλλες πλευρές της σύνδεσης (π.χ. θα δείτε για παράδειγμα ότι το email σας έχει μεταφερθεί τόσο στον webmail λογαριασμό σας, όσο και στον Email Client σας).


Το IMAP παρέχει μία μέθοδο για πρόσβαση στο email σας από πολλαπλές συσκευές και περιοχές και συγχρονίζει τις ενέργειές σας. Αν ελέγξετε το email σας στο χώρο εργασίας σας, στο κινητό σας τηλέφωνο και στο σπίτι, το IMAP εξασφαλίζει ότι τα ίδια τα αρχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φακέλων είναι προσβάσιμα από οποιαδήποτε συσκευή ανά πάσα στιγμή.


Αν έχετε διαβάσει τα νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια συσκευή, θα σημανθούν πως έχουν διαβαστεί σε όλες τις συσκευές. Συγχρόνως θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι να τα διαγράψετε ή να τα αρχειοθετήσετε.


Το μειονέκτημα είναι πως αν δεν τα διαγράψετε ποτέ, θα σας γεμίσει ο email λογαριασμός στον διακομιστή και θα μπουκώσει, με συνέπεια να μην μπορείτε να δεχθείτε άλλα email, μέχρι να απελευθερωθεί χώρος.


Η ΚΟΝΕΤ συστήνει την χρήση του POP3


Η ΚΟΝΕΤ συστήνει στους πελάτες της την χρήση της POP3 τεχνολογίας ώστε να εξασφαλίζετε η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του λογαριασμού σας. Είναι τρεις οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία POP3 αντί για το IMAP.


Σε περίπτωση απώλειας των δεδομένων από το Server, έχετε Backup των Emails στο τοπικό σας σύστημα.


Φανταστείτε το ενδεχόμενο να έχετε όλα τα Emails σας αποθηκευμένα στο Server και ο Server για τον α ή β λόγο να χαλάσει. Ταυτόχρονα, συνυπολογίστε το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσουν τα Backups. Ένας από τους πολλούς λόγους να συμβούν και τα δύο ενδεχόμενα είναι το χακάρισμα. Αν δεν έχετε τοπικό Backup των δεδομένων σας, υπάρχει η πιθανότητα να χάσετε όλα τα αρχεία σας. Αν χρησιμοποιείτε IMAP, δεν θα μπορέσετε να τα ανακτήσετε.


Ενώ αν χρησιμοποιείτε POP3, τα έχετε ήδη αποθηκευμένα τοπικά και δεν εξαρτάστε από την υγεία του Server. Ό,τι και να συμβεί στο Server εσείς έχετε τουλάχιστον σε έναν υπολογιστή Backup των Emails σας.


Το IMAP γεμίζει τον χώρο του λογαριασμού σας στο Server.


Ο διαθέσιμος χώρος στο Server είναι πολύτιμος. Όσο καλύτερα τον αξιοποιήσετε, τόσο καλύτερα θα μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας και την χρησιμότητά του. Ένας γεμάτος λογαριασμός δεν αποτελεί ορθολογικό τρόπο χρήσης του Web Hosting.


Αντιθέτως, το POP3 είναι απόλυτα ορθολογικό αφού δεν επιβαρύνει το λογαριασμό σας στο Server. Ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από την ιστοσελίδα σας και τις βάσεις δεδομένων σας.


Αν έχετε IMAP σε περίπτωση χακαρίσματος, ο hacker θα μπορέσει να διαβάσει όλη την αλληλογραφία σας.


Αν ένας hacker πάρει πρόσβαση στον cPanel ή Email λογαριασμό σας μέσω χακαρίσματος του τοπικού υπολογιστή σας, θα έχει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σας. Εάν χρησιμοποιείτε IMAP και αποθηκεύετε όλο το ιστορικό της επικοινωνίας σας στο Server, ο hacker θα έχει πρόσβαση σε όλο το ιστορικό. Η οικονομική ζημιά που θα σας δημιουργηθεί θα είναι ανυπολόγιστη. Ο hacker θα ξέρει όλες τις ενδοεπιχειρησιακές επικοινωνίες σας και τις επικοινωνίες με τους πελάτες σας.


Με την χρήση του POP3 όμως, ο hacker θα μπορέσει να δει πολύ λιγότερα Emails σε σύγκριση με το IMAP. Αυτό μειώνει το βαθμό έκθεσής σας στον κίνδυνο και τις απώλειες, οικονομικές και μη, που ενδέχεται να σας προξενήσει.

Ήταν χρήσιμη η απάντηση; 26 Χρήστες το βρήκαν χρήσιμο (94 Ψήφοι)