Η δημιουργία ενός Email Account στο cPanel είναι γενικά μία πολλή εύκολη υπόθεση ιδιαίτερα εάν υπάρχει ένα πλήρης οδηγός. Για να σας διευκολύνουμε, δημιουργήσαμε αυτόν τον πλήρη οδηγό για τη δημιουργία ενός Email λογαριασμού στο cPanel. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε έναν Email λογαριασμό. Ακολουθήστε μία από τις διαδικασίες παρακάτω για να δημιουργήσετε τον Email λογαριασμό που επιθυμείτε.


Δημιουργία Email μέσα από το cPanel – Οδηγίες


Για να δημιουργήσετε Email μέσα από το cPanel θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε σε αυτό ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες. Για να συνδεθείτε στο cPanel υπάρχουν, όπως έχουμε αναφέρει και αλλού μέσα στη Γνωσιακή Βάση, δύο τρόποι.


1) Σύνδεση στο cPanel μέσω URL


Ο αμεσότερος τρόπος για να συνδεθείτε στο cPanel είναι μέσω URL.


Για να το επιτύχετε αυτό ανοίξτε έναν Web Browser.


Web Browser είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό, μπορείτε να επισκεφθείτε το άρθρο μας Ποια η διαφορά μεταξύ Web Browser και Μηχανής Αναζήτησης .


Αφού ανοίξετε το Browser, δώστε στην Address Bar του Browser σας (δηλαδή στην πάνω πάνω μεγάλη μπάρα και όχι σε αυτήν που υπάρχει στο μέσο του παραθύρου) το domain σας και ακολούθως θα προσθέσετε το “/cpanel”.


Δηλαδή εάν το domain σας ήταν το example.com , εσείς θα γράφατε example.com/cpanel . Στη θέση του example.com γράψτε το domain name σας.


2) Σύνδεση στο cPanel μέσα από την Περιοχή Πελατών του Konet.gr


Ο δεύτερος τρόπος για σύνδεση στο cPanel λογαριασμό σας είναι μέσα από την Περιοχή Πελατών του Konet.gr . Για να εισέλθετε στην Περιοχή Πελατών του Konet.gr μπορείτε

  • είτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Περιοχή Πελατών” στο ανώτερο μέρος της ιστοσελίδας μας konet.gr ,
  • μπορείτε απευθείας από το σύνδεσμο της Περιοχής Πελατών .

Είσοδος στην Περιοχή Πελατών του konet.gr


Στη συνέχεια εισάγετε τα στοιχεία σύνδεσής σας για την Περιοχή Πελατών.

Εισάγετε τα στοιχεία πρόσβασης του λογαριασμού σας


Στη συνέχεια συνδεθείτε στο λογαριασμό σας κάνοντας κλικ στο πακέτο φιλοξενίας σας όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Επιλέξτε το πακέτο φιλοξενίας σας


Στην επόμενη σελίδα θα δείτε στην αριστερή στήλη πάνω πάνω το κουμπί “Σύνδεση στο cPanel”. Κάντε κλικ σε εκείνο και θα συνδεθείτε αμέσως στο cPanel λογαριασμό σας.

Επιλέξτε το κουμπί "Σύνδεση στο cPanel"


Δημιουργία Email λογαριασμού στο cPanel


Αφού συνδεθείτε στο cPanel, αναζητήστε το κουμπί Email Accounts ή Email Λογαριασμοί, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, και κάντε κλικ σε αυτό.

Επιλέξτε το κουμπί "Email Accounts"


Όταν ανοίξει η σελίδα με τους Email Λογαριασμούς σας, κοιτάξτε στο δεξί μέρος της και βρείτε το κουμπί “Create” ή “Δημιουργία”. Κάντε κλικ σε αυτό.

Επιλέξτε το κουμπί "Create"


Στη σελίδα δημιουργίας Email Λογαριασμού, εισάγετε το Email που επιθυμείτε στο πεδίο Username, όπως σας δείχνει η παρακάτω εικόνα. Το Email σας μπορεί να είναι οποιοδήποτε επιθυμήτε. Εάν για παράδειγμα το domain σας είναι το example.com , μπορείτε να φτιάξετε emails όπως sales@example.com ή example@example.com ή kostas@example.com . Πριν το παπάκι, βάλτε όποια λέξη ή αριθμούς θέλετε.


Στο πεδίο Password εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης που θα έχει το Email. Επιλέξτε στη συνέχεια το μέγεθος του Mailbox και τέλος κάντε κλικ στο κουμπί “Create” ή “Δημιουργία”.

Εισάγετε το Email, το Password του και κάντε κλικ στο κουμπί "Create"


Αυτό ήταν! Δημιουργήσατε επιτυχώς τον Email λογαριασμό σας μέσα από το cPanel. Τώρα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν είτε μέσω ενός Email Client, είτε μέσω του Webmail σας στη διεύθυνση example.com/webmail όπου στη θέση του example.com θα δώσετε το domain name σας.


Δημιουργία Email Λογαριασμού από την Περιοχή Πελατών του Konet.gr


Επιπλέον του παραπάνω τρόπου, σας δίνουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε Email Λογαριασμού μέσα από την Περιοχή Πελατών του Konet.gr .


Όπως είδατε, η παραπάνω διαδικασία είναι εύκολη αλλά απαιτεί αρκετά κλικς. Για να κάνετε γρηγορότερα τη δημιουργία Email λογαριασμού, συνδεθείτε στην Περιοχή Πελατών του Konet.gr σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε παραπάνω.


Στη συνέχεια έχετε δύο επιλογές για γρηγορότερη δημιουργία Email Λογαριασμού.


1) Είσοδος στο Email Accounts του cPanel


Κάνοντας κλικ στο πακέτο Φιλοξενίας Ιστοσελίδων σας, θα μεταβείτε στη σελίδα διαχείρισής του.


Επιλέξτε το κουμπί “Email Accounts” από το πεδίο “Quick Shortcuts” για να εισέλθετε στη σελίδα διαχείρισης των Email λογαριασμών του cPanel σας. Δείτε την παρακάτω εικόνα όπου παρουσιάζετε το εν λόγω κουμπί.


Από εκεί και μετά, ακολουθείτε τη διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω.


2) Απευθείας δημιουργία νέου Email λογαριασμού


Για να κάνετε απευθείας δημιουργία Email λογαριασμού από την Περιοχή Πελατών του Konet.gr , μεταβείτε στο πεδίο “Quick Create Email Account” ή “Γρήγορη Δημιουργία Email Λογαριασμού”.

Μπορείτε να δημιουργήσετε πιο εύκολα μία Email διεύθυνση. Ακολουθήστε τις οδηγίες που φαίνονται στην εικόνα.


Στο πεδίο “Yourname” ή “Τοόνομάσας” εισάγετε την Email διεύθυνση που επιθυμείτε να δημιουργήσετε. Αν για παράδειγμα θέλετε να δημιουργήσετε τη διεύθυνση sales@example.com , τότε στο πεδίο θα γράψετε μόνο sales .


Στο πεδίο “Desired Password” ή “Επιθυμητό Password” εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης που θα θέλατε να έχει η Email διεύθυνσή σας. Φροντίστε ώστε ο κωδικός να είναι “ισχυρός” δηλαδή να περιέχει κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς, ειδικά σύμβολα και να είναι πάνω από 8 χαρακτήρες.


Μόλις το συμπληρώσετε, ελέγξτε τα στοιχεία που δώσατε. Εάν είναι σωστά, κάντε κλικ στο κουμπί “Create” ή “Δημιουργία” και ο νέος Email λογαριασμός σας είναι έτοιμος για χρήση!

Ήταν χρήσιμη η απάντηση; 32 Χρήστες το βρήκαν χρήσιμο (32 Ψήφοι)