Από προεπιλογή, όλα τα Πακέτα Φιλοξενίας μας και τα Πακέτα Μεταπωλητών μας τρέχουν την τελευταία σταθερή έκδοση της PHP. 


Επειδή όμως η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς, πολλές παλιές εφαρμογές ενδέχεται να μην υποστηρίζονται από τις νεότερες εκδόσεις της PHP. Αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης συμβατότητας.


Ως εκ τούτου ενδέχεται να μη μπορούν πλέον να εκτελεστούν. Oι εφαρμογές που τρέχουν με παλιές εκδόσεις PHP θα πρέπει σε εύλογο χρονικό διάστημα να αναβαθμίζονται. Aπό κάποια στιγμή και μετά, αυτές οι εφαρμογές γίνονται ευάλωτες σε κακές επιθέσεις. Επιπλέον, δεν θα είναι για πάντα διαθέσιμες στον Server όλες οι PHP εκδόσεις για ευνόητους λόγους.


Γι’ αυτό το λόγο, δίνουμε την δυνατότητα της επιλογής σε κάθε λογαριασμό της PHP έκδοσης που επιθυμεί. Σας διαθέτουμε, λοιπόν, ένα εργαλείο που ονομάζεται “PHP Selector“.


Το εργαλείο αυτό είναι μέρος του CloudLinux λειτουργικού συστήματος. Επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν την έκδοση της PHP που θα ήθελαν να τρέχουν στον λογαριασμό φιλοξενίας τους. Χάρη σε αυτό μπορείτε να τρέχετε διαφορετική έκδοση PHP από τον υπόλοιπο Server. Η επιλογή γίνεται μέσα από τον cPanel λογαριασμό που σας διαθέτουμε.


Πως μπορώ να επιλέξω άλλη έκδοση της PHP


Πολύ απλά συνδεθείτε στο cPanel σας και στη συνέχεια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Στην κατηγορία “Software”, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Select PHP Version”.

  2. Από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο (drop down box), επιλέξτε την έκδοση της PHP που θέλατε να τρέχει στο λογαριασμό σας. Κάντε κλικ στο κουμπί “Set as Current”. Αν θέλετε και πάλι να αλλάξετε για να πάτε πίσω στην προεπιλεγμένη έκδοση PHP μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή “Native” από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο.

  3. Αφού επιλέξετε την PHP έκδοσή σας, θα δείτε μια λίστα των διαφόρων ενοτήτων της PHP που μπορείτε να εκτελέσετε. Αν γνωρίζετε ποιες πρέπει να χρειάζεστε, μπορείτε να τις επιλέξετε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να κάνετε κλικ στο “Χρήση προεπιλογών” (Use Defaults) για να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες ενότητες που τρέχουν στο Server.


Περισσότερες πληροφορίες


Ο PHP Selector καθορίζει την έκδοση της PHP ανά Subdomain. Εάν έχετε PHP scripts που χρειάζονται διαφορετικές εκδόσεις, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε διαφορετικά Subdomains για να επιλέξετε για το καθένα μία διαφορετική PHP έκδοση.


Ο “PHP Selector” είναι διαθέσιμος σε όλα τα cPanel πακέτα φιλοξενίας μας.


Τι γίνεται με τον MultiPHP Manager και τον MultiPHP INI Editor;


Ενώ ο PHP Selector προσφέρεται μέσω του Cloudlinux που υπάρχει εγκατεστημένο στους Servers μας, ο MultiPHP Manager και ο MultiPHP INI Editor είναι μέρος του cPanel του ίδιου.


Διαθέτουν πολλές από τις λειτουργίες που προσφέρει και ο PHP Selector. Δεν προσφέρουν όμως την δυνατότητα επιλογής των PHP Extentions που δίνει ο PHP Selector, κάτι πολύ βασικό εάν επιθυμείτε να λειτουργήσει σωστά η ιστοσελίδα σας.


Για αυτόν αλλά και για άλλους λόγους προτείνουμε να χρησιμοποιείτε τον PHP Selector αντί των MultiPHP Manager και MultiPHP INI Editor.

Ήταν χρήσιμη η απάντηση; 77 Χρήστες το βρήκαν χρήσιμο (77 Ψήφοι)