Μέσα από το cPanel λογαριασμό σας είναι πολύ εύκολο να πάρετε ένα Backup της ιστοσελίδας σας. Ιδιαίτερες γνώσεις δεν απαιτούνται. Αν ακολουθήσετε τη διαδικασία βήμα βήμα θα ολοκληρώσετε το Backup σε λίγα δευτερόλεπτα.


Για να πάρετε backup την ιστοσελίδα σας, πρώτα θα χρειαστεί να κάνετε Σύνδεση (Login) στο cPanel λογαριασμό σας. Αυτό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους τους οποίους μπορείτε να δείτε εδώ: Τρόποι σύνδεσης στο cPanel


Μέσα στο cPanel λογαριασμό σας κατευθυνθείτε στην κατηγορία ‘Files’ και βρείτε το κουμπί ‘Backup Wizard’. Κάντε το κλικ για να εκκινήσετε τη διαδικασία του Backup.


Θα σας εμφανιστούν 2 νέα κουμπιά. Το δεξί κουμπί γράφει ‘Restore’ και θα σας χρειαστεί σε περίπτωση που θέλετε να ανεβάσετε στο λογαριασμό σας ένα Backup. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν σας χρειάζεται. Εσείς θέλετε το αριστερό κουμπί με την ένδειξη ‘Backup’. Κάντε το κλικ.


Ακολούθως πρέπει να αποφασίσετε εάν επιθυμείτε πλήρες Backup (Full Backup) ή μερικό Backup (Partial Backup).


Full Backup


Κάντε κλικ στο κουμπί ‘Full Backup’.


Επιλέξτε πως θέλετε να λάβετε το Backup. Εάν δεν διαθέτετε εμπειρία από FTP μεταφορές, επιλέξτε την επιλογή ‘Home Directory’. Διαφορετικά επιλέξτε την επιλογή που σας ικανοποιεί και εισάγεται τα στοιχεία του Remote Server.


Εισάγετε την Email διεύθυνσή σας στο πεδίο ‘Email Address’ προκειμένου να ενημερωθείτε με Email όταν το Backup είναι έτοιμο. Συνήθως η διαδικασία κρατά λίγα δευτερόλεπτα.


Κάντε κλικ στο κουμπί ‘Generate Backup’. Πλέον το Backup έχει δημιουργηθεί και έχει αποθηκευθεί στο λογαριασμό σας.


Κάτω από τον τίτλο ‘Backups Available for Download’ θα δείτε το αρχείο που έχει δημιουργηθεί από το Backup. Κάντε το κλικ για να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.


Στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί ‘Home’. Βρίσκεται στο άνω αριστερό μέρος της σελίδας, ακριβώς κάτω από την ένδειξη ‘ΚΟΝΕΤ’ (είναι το κουμπί με τα 9 τετράγωνα).


Στην κατηγορία Files κάντε κλικ στο κουμπί ‘File Manager’.


Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει κατεβείτε κάτω-κάτω μέχρι να εντοπίσετε το αρχείο του Backup. Ψάχνετε για ένα συμπιεσμένο αρχείο με την κατάληξη ‘tar.gz’. Μόλις βρείτε το αρχείο κάντε κλικ σε εκείνο.


Κάντε κλικ στο κουμπί ‘Χ Delete’ στο άνω μέρος της σελίδας για να διαγράψετε το Backup από τον Server. Το αρχείο το έχετε κατεβάσει τοπικά στον υπολογιστή σας, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να παραμένει στο Server και να καταλαμβάνει χώρο. Επιπλέον σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της ΚΟΝΕΤ, δεν επιτρέπεται η αποθήκευση Backup αρχείων στο cPanel λογαριασμό σας. Σας παρέχετε σε όλα τα πακέτα φιλοξενίας το R1Soft Backup. Είναι File Backup οπότε αποθηκεύει όλα τα αρχεία σας και τις βάσεις της ιστοσελίδας σας. Συνεπώς δεν χρειάζεται να αποθηκεύετε στο λογαριασμό σας οποιοδήποτε Backup.


Αυτό ήταν! Ολοκληρώσατε την διαδικασία του Full Backup!


Partial Backup


Επιλέξτε το μερικό Backup που επιθυμείτε κάνοντας κλικ σε ένα από τα κουμπιά ‘Home Directory’, ‘MySQL Databases’ ή ‘Email Forwarders and Filters’.


Κάντε κλικ στο απαιτούμενο κουμπί στην επόμενη σελίδα για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες στον υπολογιστή σας.


Αυτό ήταν! Ολοκληρώσατε την διαδικασία του Partial Backup!

Ήταν χρήσιμη η απάντηση; 10 Χρήστες το βρήκαν χρήσιμο (10 Ψήφοι)